10 greseli de evitat la interviul de angajare

Category: Primii Pasi la Job
(Nu există încă evaluări)
greseli de evitat la interviul de angajare

Tocmai ai fost invitat la interviul de angajare? Chiar vrei sa obtii acest job? Simti ca esti la un pas de a fi angajat pe pozitia mult visata? Atunci trebuie sa te pregatesti serios pentru intalnirea cu recrutorul. Si nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca nu este loc de erori in acest punct. Afla care sunt cele mai frecvente greseli de evitat la interviul de angajare.

Momentul in care ai fost invitat la interviu este unul import. Tocmai ai fost selectat din multimea de oameni care au aplicat pentru jobul respectiv. Modul in care tratezi intalnirea cu recrutorul poate fi decisiv pentru obtinerea locului de munca. Evita greselile si demonstreaza ca tu esti cadidatul ideal pentru job.

 10 greseli de evitat la interviul de angajare

Ajungi tarziu

In momentul in care ajungi tarziu arati ca iti manageriezi timpul defectuos, ceea ce va ridica un semn de intrebare pentru angajator. Asa ca ar fi bine sa iti stabilesti un program care sa iti permita sa fii prezent la ora stabilita. Nu te sabota singur din prima clipa.

Atitudine negativa

Lipsa zambetului, evitarea contactului vizual si bratele incrucisate arata lipsa ta de interes si de entuziasm. Daca angajatorul simte ca esti o persoana negativa, probabil nu te va selecta pentru job.

Nu esti pregatit

Pentru a te diferentia de restul candidatilor arata interes real pentru job. Cauta de acasa informatiile esentiale despre companie si postul pentru care candidezi. Arata ca tu nu vrei dor sa te angajezi, ci iti doresti acest loc de munca.

Tinuta necorespunzatoare

Se stie ca prima impresie conteaza, astfel ca e important sa acorzi atentie la tinuta pe care o porti. Trebuie sa ai o vestimentatie corespunzatoare pentru jobul la care ai candidat.

Comunicare defectuoasa

Interviul este un mod de a te cunoaste si de a iti evalua potrivirea pentru jobul pentru care ai candidat. E important sa ai un limbaj corescunzator si sa raspunzi punctual la intrebari. De asemenea, trebuie sa stii sa iti dozezi timpul vorbit pentru a nu ajunge in postura in care recrutorul sa incerce sa scoata cateva cuvinte de la tine sau sa nu te poata opri din vorbit.

Comportament nepotrivit

In cadrul interviului e important sa ai un comportament adecvat. Astfel, ca ar fi bine sa eviti mestecatul gumei, raspunsul la telefon, privitul ceasului prea des, glumele nepotrivite sau activitatea pe retelele sociale. Toate aceste comportamente te descalifica din a obtine jobul. Incearca sa te porti cat mai profesionist.

Minti

Fie ca este vorba despre ce raspunsuri dai la intrebari, fie ca e cv-ul tau, important e sa spui adevarul. Daca recrutorul isi da seama ca ai mintit vei pierde orice sansa de a fi angajat. Poti incerca sa te pui intr-o lumina pozitiva, dar nu depasi limita onestitatii.

Vorbesti urat de fostii angajatori

Fostii angajatori sunt in general un subiect adus in discutie de recrutori. Indiferent de termenii in care ai plecat de la fostul loc de munca, nu vorbi de rau despre acesta. Axeaza-te pe experienta dobandita si lucrurile invatate si vei face impresie buna.

Intrebi prea repede de salariu si beneficii

Stiu ca salariul pe care il vei castiga are un rol important pentru tine, dar nu te repezi cu intrebari despre acesta. Lasa-l pe angajator sa aduca in discutie acest aspect. Nu da impresia ca  cel mai important lucru de la job sunt banii.

Lipsa intrebarilor

Prin faptul ca nu ai intrebari de adresat nu arati ca ai inteles totul, ci ca nu esti interest cu adevarat de job. Ideal ar fi sa ai cateva intrebari pregatite de acasa, pe care sa le pui la momentul potrivit. De asemenea, evita sa pui intrebari proaste, precum cele la care ai avea raspunsul deja daca erai atent la discutie sau te informai despre companie.

Tocmai ai aflat 10 din cele mai frecvente greseli de evitat la interviul de angajare. Stiu ca poate parea greu sa le iei in calcul pe toate, dar trebuie doar sa respecti recrutorul si interviul. Pentru a obtine jobul trebuie sa iti prezinti competentele si experienta intr-un mod profesionist. You can do it.