5 motive pentru care e bine sa aveti un animal de companie la birou

(Nu există încă evaluări)
animal de companie la birou

Un caine sau o pisica la birou nu doar ca va diminua nivelul de stres, insa va creste productivitatea angajatilor. Ce alte avantaje mai exista pentru angajati sa aveti un animal de companie la birou? Am descoperit, conform studiilor, 5 avantaje ce ajuta atat la cresterea productivitatii cat si la capacitatea angajatilor de a lucra in echipa.

Incepem cu un atu demonstrat stiintific: a avea un animal de companie la locul de munca scade nivelul de cortizol (hormonul stresului) al oamenilor. In plus, unul dintre avantajele de a avea un animal de companie la birou este ca el ajuta la imbunatatirea relatiilor dintre angajati. Asadar, conectivitate si stare de bine. De ce nu ai alege asta sub forma unui caine care da din coada sau a unei pisici care toarce?

De ce sa aveti un animal de companie la birou?

Pentru marile companii, precum Google, a avea un animal de companie la job nu este nimic nou sau nefiresc. Si asta pentru ca studiile demonstreaza de cativa ani ca un caine scade stresul oamenilor. Mai mult, mangaierea unui caine creste nivelul oxitocinei, hormonul asociat cu relaxarea si starea de bine. Asadar, pentru un mediu sanatos la birou, un angajat patruped poate fi cea mai buna idee. Dar beneficiile unui animal de companie la birou sunt mai multe:

  1. Te supara seful tau? Esti stresat dupa o sedinta interminabila? Ia cainele la o plimbare si detaseaza-te de stres!
  2. Cainele este un animal cu un nivel crescut de empatie. Ceea ce inseamna ca este atent la energia oamenilor. Astfel, un angajat trist ori suparat va fi “reperat” si i se va aduce un nasuc rece si umed in palma. Ne-am lasat purtati de val putin, dar asa e ca stresul trece numai gandindu-te la asta?
  3. Oamenii de stiinta sustin ca prezenta unui animal de companie la birou creste productivitatea angajatilor, tocmai pentru ca ei sunt mai relaxati, mai putin stresati si deci cu mintea mai linistita.
  4. Animalele de companie vor interactiona cu oamenii pentru ca ele cauta apropierea, si toti avem nevoie de apropiere! Si, vorbind de conexiuni, animalele de companie la birou creeaza un mediu prietenos la munca, caci sudeaza echipa. O sesiune de aruncat mingea unui caine sigur ne va face sa stam de vorba mai mult cu colegii nostri. Si nu despre deadline-uri sau task-uri! In plus, un animal de companie garanteaza ca vor exista multe pauze de la munca, iar pauzele sunt asociate cu eficienta in solutionarea problemelor.
  5. A avea un animal de companie la birou va crea perceptia unui colectiv de oameni amabili, spun studiile. Deci, clientii sau colaboratorii companiei se vor apropia mai rapid. Asta in cazul in care nu le este frica de animale. Insa, chiar si asa, daca totusi vreti avantajele de a avea animale la birou, dar cu minimum de bataie de cap, puteti avea oricand un acvariu. Studiile spun ca a privi pestii dintr-un acvariu echivaleaza cu linistea adusa de a sta in fata unui foc, in semineu. Nu e rau deloc, asa-i?

Foto: Lum3n.com/ Pexels