Ce intrebari sa pui la un interviu

Category: Primii Pasi la Job
(Nu există încă evaluări)
ce intrebari sa pui la un interviu

Cu cat se apropie mai tare interviul, cu atat mai mult cresc emotiile

Emotiile sunt bune. In acest fel realizezi cat de mult iti doresti acest job. Fii bucuros! You did it! Din toti cei care au aplicat pentru post, tu esti unul dintre norocosii care au obtinut un interviu. Acum, pentru a avea un pas in fata celorlalti norocosi, este bine sa stii ce intrebari sa pui la un interviu de angajare. Fiind pregatit din toate punctele de vedere, sansele pentru a obtine acest loc de munca cresc substantial.

Interviul este o conversatie intre doua parti

Multi oameni vad interviul ca un fel de interogatoriu. Ca intrebarile sunt puse doar de cel care ofera postul. Acest lucru este complet neadevarat. Intrebarile trebuiesc adresate din ambele parti. Este o conversatie.

Intr-adevar, presiunea este mai mare pentru cel care cauta sa obtina jobul, dar pana la urma beneficiile sunt de ambele parti. Daca ai fost chemat la interviu,  abilitatile tale sunt necesare companiei. Tine minte asta!

Stabileste care sunt obietivele pentru interviu

Acum ca ai bine stabilit in minte ca esti o persoana plina de calitati care merita sa fie la acel interviu, este bine sa stabilesti si care sunt obiectivele pe care le ai pentru interviu.

1. Trebuie sa demonstrezi ca esti interesat de post si de companie

2. Trebuie sa convingi potentialul angajator ca ai abilitatile pe care le cauta

3. Trebuie sa indentifici si tu, daca jobul si compania sunt potrivite pentru tine.

Intrebarile pe care le vei adresa, trebuie sa serveasca tuturor celor 3 obiective. Ceea ce trebuie subliniat este faptul ca, trebuie sa fii strategic. Este foarte important cand si cum vei adresa intrebarile.  De exemplu, legat de primul obiectiv, este bine sa fii cu adevarat curios. Intervievator va observa daca faci asta doar ca o formalitate sau nu. 

E bine sa ai pregatite mai multe intrebari atunci cand intri la un interviu. Dintre toate, sunt unele pe care trebuie sa le pui si unele care nu vei  avea ocazia sa le adresezi. In functie de ceea ce discutati pe parcursul interviului, unele intrebari isi au locul iar altele nu.

Intrebari pe care trebuie sa le adresezi intevievatorului

  • Am raspuns la toate intrebarile dumneavoastra sau mai este ceva ce doriti ca eu sa clarific?

Aceasta este prima intrebare pe care trebuie sa o pui dupa interviu. In acest fel ii vei arata intervievatorului ca ai fost angajat in conversatie si ca iti pasa daca ai fost inteles sau nu. Probabil raspunsul va fi nu, dar e bine sa intrebi totusi.

  • Aveti unele ezitari in privinta calificarilor mele?

Aceasta intrebare il forteaza pe posibilul angajator sa iti spuna pe unde te afli. De altfel, arata si ca esti o persoana matura careia nu ii este frica sa vorbeasca despre slabiciuni.

  • Ce va place cel mai mult legat de lucrul aici?

Aceasta intrebare te ajuta sa te conectezi cu angajatorul la nivel de om.  Arati ca esti o persoana, nu un robot.

  • Ce deprinderi noi pot spera ca voi invata aici?

Toti angajatorii apreciaza angajatii dornici sa se dezvolte in compania lor. Aceasta intrebare arata despre tine ca esti o persoana in continua dezvoltare si dornica sa invete de la altii.

  • Care este urmatorul pas in acest proces?

Aceasta ar trebui sa fie ultima intrebare. Ea spune ca nu mai ai nimic de adaugat despre tine si  iti ofera sansa sa afli cand vei mai auzi vesti de la ei.