15 cele mai potrivite locuri de munca daca suferi de anxietate

(Nu există încă evaluări)
ce loc de munca sa alegi daca suferi de anxietate

A te duce la munca iti genereaza panica? A fi printre oameni te face sa simti palpitatii, sa respiri accelerat? Simti un nod in gat si palmele iti transpira cand temerile tale se accentueaza? Probabil ca suferi de anxietate, fie sociala, fie de alta natura. Nu ne vom erija in psihoterapeuti, insa iti putem prezenta cave optiuni interesante de locuri de munca daca suferi de anxietate.

Este posibil sa te simti anxios la munca pentru ca jobul nu se potriveste personalitatii tale. Atunci, telul este sa cauti alternative. Insa, daca ai o tulburare de anxietate este cazul sa alegi un loc de munca in care te simti confortabil si poti evolua. Si poti evolua cand poti fi tu insuti. Din pacate, cel mai des, oamenii ce sufera de anxietate nu isi dau voie sa fie ei insisi. Si un prim pas catre a lasa anxietatea sa nu te mai controleze este sa o accepti, adica sa accepti ca face parte din tine. Altfel spus, sa iti dai voie sa fii tu insuti.

Sigur, usor de spus, mai greu de pus in practica, cand anxietatea este intensa sau generalizata. Asa ca, macar la job sa te simti confortabil si nu sub presiune. Ai putea sa alegi locuri de munca unde te stresezi mai putin. Iar aceste propuneri sunt ideale, si chiar poti construi o cariera frumoasa, satisfacatoare.

Ce loc de munca sa alegi daca suferi de anxietate

Designer grafic

Daca esti creativ (si sansele sunt mari sa fii, daca esti anxios) o cariera in design grafic e buna pentru tine. Fie intr-o agentie, fie ca freelancer, optiuni sunt multe si bine platite.

Scriitor

Unul dintre cele mai bune joburi pentru oamenii cu anxietate este cel de scriitor. Interactiunea cu oamenii este mai mica, deci daca ai anxietate sociala va functiona. In plus, vei putea transpune mult din energia imaginativa a anxietatii in scris.

Instructor de fitness

Daca anxietatea sociala nu este mare poti alege o astfel de pozitie. In plus, in centrul atentiei va fi clientul tau, deci nu va fi presiune pe tine. Si, ajutand pe cineva sa isi atinga scopul, te vei simti mai bine cu tine.

Cosmetician

Te intrebi ce loc de munca sa alegi daca suferi de anxietate? O varianta bine platita este cea de cosmetician sau de stilist de par. Vei interactiona cu oamenii fata in fata, deci nu vei simti presiunea unui grup de colegi. In plus, te vei concentra in detaliu pe ce faci, deci nu vei avea timp sa te gandesti la gandurile ruminative. Iar o varianta de stilist este si creativa, iar oamenii se vor simti fericiti si incantati de coafura sau de tunsoarea lor.

Instalator

Ei bine, da, jobul de instalator ti se potriveste daca esti anxios. Si asta pentru ca vei lucra independent si vei lucra cu mainile. Mai mult, fiind nevoit sa gasesti solutii in instalatii nu te vei gandi la ingrijorarile tale. Si este un job bine platit!

Tehnician medical de laborator

Te intrebi cum iti alegi o profesie linistita, cu presiune nu prea mare si cu interactiune mai mica cu oamenii? Ce zici de a gi tehnician de laborator medical. Vei lua parte dintr-un proiect mare (sanatatea oamenilor) dar fara a fi in centrul atentiei. Ca tehnician de laborator poti face asta.

Tehnician veterinar

Unul dintre cele mai bune locuri de munca pentru oamenii cu anxietate este cel de tehnician veterinar. Te vei incarca cu energia buna a animalelor, insa atentie la personalitatea ta. Daca esti genul care preia emotiile celorlalti s-ar putea sa te apese grijile stapanilor sau tristetea de a nu putea gasi tratamente pentru animale.

Dezvoltator Soft

Un loc de munca bun daca ai anxietate si un job foarte bine paltit. In plus, poti lucra ca freelancer si foarte des nici nu este necesar sa te consulti cu oamenii.

Florar

Una dintre cele creative profesii fara stres este cea de florar. Vei ingriji florile, vei crea buchete si vei fi inconjurat de frumos si de culoare.

Patiser

Ce job sa alegi daca ai anxietate? Un job in care muncesti cu mainile te ajuta. Cel de patiser sau brutar este excelent, cu adevarat terapeutic, ajutand sa descarci multa anxietate in procesul de framantare. In plus, a calcula mereu ingredientele ajuta la diminuarea anxietatii.

Contabil

Desi nu te-ai gandi pe lista de locuri de munca fara stres este si cel de contabil. Sigur, poate si stresant sa lucrezi cu cifre dar poate fi un job atat de rutinier incat nu te vei mai simti anxios. Daca iti plac sarcinile repetitive, acesta e jobul tau.

Pictor

Da. Si acesta este unul dintre cele mai potrivite locuri de munca daca suferi de anxietate dar esti creativ. Daca ai talent, cariera de artist/pictor este o metoda buna de expresie a sinelui, fara presiune. Creatia artistica este, conform studiilor psihologice, ideala pentru a descarca anxietatea.

Translator

Daca iti plac limbile straine, un job de traducator te va ajuta. Vei lucra de acasa si vei fi bine platit. In plus este un loc de munca de viitor, deci nu iti vei face griji legate de castigurile banesti.

Creator de accesorii, decoratiuni sau bijuterii

Ce profesii ti se potrivesc daca esti anxios, dar talentat si dibace? Atentia la detalii se poate canaliza bine la creatia de accesorii.

Editor video

Desi nu este unul dintre cele mai linistite joburi, pozitia de editor video nu presupune anxietate prea mare. Nu este tocmai in topul fruntas de joburi fara stres insa iti poti canaliza anxietatea in lucruri creative. In plus, este un job de viitor, destul de bine remunerat, mai ales in mediul digital.

Foto: Pexels