Ce spui atunci cand ti se cere sa descrii cele mai mari slabiciuni ale tale?

Category: Primii Pasi la Job
(Nu există încă evaluări)
Ce spui atunci cand ti se cere sa descrii cele mai mari slabiciuni ale tale

Nu slabiciunile pe care le avem ne definesc, ci capacitatea noastra de a le observa si de a le transforma in puncte forte!

Pe toata durata interviului, cu siguranta vor aparea cateva intrebari dificile. Acestea pot fi diferite in functie de jobul pentru care aplici, dar, in majoritatea interviurilor, una dintre ele va fi: “Care sunt cele mai mari slabiciuni ale tale?”

Cu totii suntem minunati, dar asta nu inseamna ca nu avem si unele slabiciuni. Daca vei spune ca nu ai defecte, risti sa pari arogant. Aroganta nu te va ajuta sa obtii postul. In schimb, fiind umil si avand dorinta de a-ti infrange temerile te poate face sa faci cativa pasi in fata.

Pentru ca interviul sa fie un succes, este important sa ai pregatit un raspuns si pentru intrebarea “Care iti sunt slabiciunile?”. Atunci cand te gandesti la slabiciunile pe care le ai este bine sa gasesti si niste pasi de urmat pentru a le depasi. Sau si mai bine, pentru a transforma o slabiciune intr-o forta. Alcatuind o scurta poveste relevanta si spunand care este modul in care lucrezi pentru a schimba vulnerabilitatile, te va pune intr-o lumina buna in fata angajatorului.

Cum alcatuiesc un raspuns potrivit pentru a raspunde la intrebarea “Care sunt cele mai mari slabiciuni ale tale?”

Daca inca nu ai gasit un mod in care sa iti dai seama care sunt minusurile pe care le ai, poti oricand sa apelezi la un prieten pentru ajutor. E bine de retinut faptul ca slabiciunile nu sunt prezente pentru totdeauna. Ele se pot schimba. Faptul ca ai cateva slabiciuni, nu te face o persoana de condamnat, ci un om normal. Capacitatea de a observa ca slabiciunile se pot imbunatati te pot face candidatul perfect.

Lista slabiciunilor

Autocritica

Nesiguranta

Extrem de introvertit

Extrem de extrovertit

Orientarea prea mare spre detalii

Alfabetizare financiara

Foarte sensibil

Lipsa abilitatilor de prezentare

Stiind cum sa raspunzi la intrebarea “Care iti sunt slabiciunile?”, interviul va fi un succes. Daca intampini dificultati in a pregati un raspuns pentru aceasta intrebare, nu e nimic. Iata cateva raspunsuri din care te poti inspira. Ulterior, poti aplica atributelor tale profesionale aceasta structura.

Exemple pentru a raspunde la intrebarea: “Care sunt cele mai mari slabiciuni ale tale?”

  1. Am tendinta de a fi prea critic cu mine. De fiecare data cand finalizez un proiect ma gandesc ca as fi putut face mult mai mult. Fac asta cu toate ca feedback-ul a fost unul pozitiv. Acest lucru ma face uneori sa muncesc prea mult si sa ma simt extenuat. In ultima perioada, am incercat sa iau fiecare proiect in parte si sa il analizez obiectiv. Am inceput chiar sa sarbatoresc victoriile. Asta mi-a dat mai multa incredere in mine dar m-a ajutat sa vad si importanta echipei care a fost mereu alaturi de mine.
  2. Cred ca sunt cel mai introvertit om. Asta ma impiedica sa impartasesc ideile pe care le am. Nici sa vorbesc in cadrul unei intalniri nu pot. De multe ori am avut idei bune, dar nu m-am simtit confortabil sa vorbesc. Dupa ce echipa mea nu a raspuns asteptarilor in priviinta a doua proiecte, m-am decis ca este nevoie de o schimbare. Am inceput sa iau cursuri pentru imbunatatirea capacitatilor de impartasire a ideilor. Inca merg la aceste cursuri, dar pot spune ca in ultimul an progresul e vizibil.
  3. Obisnuiam sa iau proiecte pe cont propriu fara sa solicit vreun ajutor din afara. Acest lucru m-a condus in trecut la presiune si stres inutil. Am incercat chiar sa planuiesc singur, in detaliu, un team building. Nu voiam sa accept ajutor de la nimeni. Pana la urma evenimentul a fost anulat. Asta m-a facut sa realizez ca e bine sa dai un pas in spate uneori si sa ceri ajutor. Am descoperit ca o echipa de oameni poate avea rezultate mult mai bune decat un singur om.

Intotdeauna e bine sa arati ca ti-ai dat seama de slabiciunile tale si ca vrei sa le transformi in puncte forte. Pentru a reusi, nu da inapoi de la a cere ajutorul unui prieten sau poti chiar cere un feedback de la fostii colegi de lucru. Dupa ce afli care sunt cele mai mari slabiciuni ale tale, te vei cunoaste mai bine si vei sti ce anume ai de facut in continuare.