Cele mai bune metode de a folosi internetul pentru dezvoltare profesionala

Category: Future
(Nu există încă evaluări)
internetul pentru dezvoltare profesionala

Prea multa lume defineste internetul ca fiind o piedica in dezvoltarea personala si profesionala a noilor generatii. Insa, daca folosim platformele online pentru avantajele pe care le ofera, lumea digitala ne ofera toate informatiile dorite. Descopera si tu cum sa folosesti internetul pentru dezvoltare profesionala.

De la carti, la site-uri si bloguri. De la influenceri si persoane publice pana la webinarii si traininguri online. De la cursuri de la universitatile acreditate sa ofere diplome, pana la evenimente de networking, internetul este un ocean de posibilitati de evolutie si crestere.

Cum folosim internetul pentru dezvoltare profesionala

Internetul a schimbat felul in care ne cautam informatiile. Daca pana acum, in loc sa apelam la site-uri de dezvoltare profesionala, mergeam la workshopuri, la biblioteca, la grupuri destinate schimbarilor, acum exista o varianta in plus. O varianta la un click distanta. O optiune la care putem apela cand ne dorim, din confortul propriei case. Te invitam sa descoperi cum folosesti internetul sa avansezi in cariera:

Content de calitate, relevant: nu rata site-urile, bloguri si platformele ce iti ofera parerile specialistilor

Putem folosi la orice ora internetul pentru dezvoltare profesionala si acesta e un mare avantaj. Site-urile si blogurile specialistilor in diferite domenii ne ofera suport si continut de calitate, relevant.

Cum folosesti internetul pentru dezvoltare profesionala? Poti alege sa vezi tutoriale si clipuri video. Gasesti in acest moment chiar multe cursuri de la facultati, chiar din strainatate, si totul online.

In plus, pe langa multe bloguri de dezvoltare profesionala poti gasi si workshopuri si webinarii de formare si perfectionare personala. De la cele organizate de psihologi, pana la cele experentiale, tinute de trainiguri, coachi sau influenceri, internetul poate oferi suport pe parte de dezvoltare personala si profesionala.

Traininguri, cursuri si specializari, chiar acreditate de marile universitati, de la care poti obtine si diploma

Cum te ajuta internetul in profesie, daca vrei cursuri si workshopuri in urma carora sa obtii si certificari sau diplome? Acum marile facultati si colegii de afara (chiar si Harvard) ofera suport online de cursuri, seminarii si formari profesionale.

Poti utiliza internetul pentru dezvoltare profesionala sa inveti noi domenii. Cursuri de design, prezentari si workshopuri, in urma carora poti obtine diploma, in timp ce nu iesi din pijamale! Educatia la distanta nu este cu nimic mai prejos, ba chiar ofera avantajul de a relua studiile in timp ce muncesti.

EBooks: o alta varianta la indemana in mediul digital, ideal de citit oricand, oriunde, pe orice device

Cum te ajuta internetul in cariera? Si prin eBooks, pe care le poti downloada pe tableta sau reader si le poti citi oricand iti este convenabil. Formatul digital se adapteaza atat la smartphone, cat si la tableta sau reader.

Evenimente online, unde poti face networking la preturi mai mici si intr-un timp mai scurt

Evenimentele de networking online sunt o alta sursa importanta de invatare si dezvoltare in prezent. Poti folosi internetul pentru dezvoltare profesionala cu astfel de evenimente si conferinte online. Spre deosebire de evenimentele traditionale, cele online necesita mai putin timp, bani si energie. Te loghezi de pe computer si gata! Ai acces in chatroom-uri sau webinarii.

Foto: CoWomen/ Unsplash