Cele mai bune raspunsuri pentru intrebarea “De ce sa te angajam pe tine?”

(Nu există încă evaluări)
Cele mai bune raspunsuri pentru intrebarea “De ce sa te angajam pe tine”

Interviurile pot fi dificile

Te vei gasi intr-un birou, doar cu managerul, si va trebui sa raspunzi la tot felul de intrebari despre experienta si calificarile pe care le ai. E bine ca la aceste intrebari sa oferi raspunsuri specifice. Cu cat dai mai multe exemple concrete cu atat te vei putea pune intr-o lumina mai buna in fata angajatorului.

Cum raspunzi la “De ce sa te angajam pe tine?”

In momentul in care aceasta intrebare se va ivi este bine sa actionezi cu prudenta. Acesta este momentul in care te compari cu ceilalti candidati cu toate ca nu ii cunosti. Nu vrei sa pari laudaros. E bine sa nu vorbesti prea mult si astfel eviti sa arati in acest fel.

Prin aceasta intrebare, angajatorul va putea observa daca tu esti persoana care se potriveste perfect pentru acest job. Astfel ca e bine sa ai cateva raspunsuri pregatite in avans.

Aceasta intrebare este una arhaica si intimidanta, iar din acest motiv este una dintre intrebarile preferate ale managerilor de angajare. Este important sa fii bine pregatit atunci cand ti se va adresa.

Pentru a te pregati pentru ea, citeste complet descrierea postului (in detaliu). In timp ce citesti, gandeste-te la cateva abilitati care te fac un angajat unic pentru acel post. Chiar daca nu stii cu cine concurezi, acum este momentul sa te vinzi pe tine precizandand lucrurile cate te fac cel bun pentru aceasta slujba.

Gasesti mai jos cateva exemple de raspunsuri pentru intrebarea “De ce sa te angajam pe tine?”

Exemplul 1

Aceasta este o intrebare foarte buna! Multumesc! Aici dumneavoastra sunteti in avantaj fata de mine deoarece stiti exact ce anume cautati, iar eu inca invat despre aceasta companie. Din cate am inteles cautati pe cineva care sa stie sa se ocupe de nevoile clientilor rapid si eficient, corect?

Sa spunem ca managerul spune  “Da”

Ok. In acest caz, dati-mi voie sa va spun despre un moment in care am tratat un client in acest mod, iar acesta a plecat foarte multumit si cu mai multa incredere in produsele si serviciile noastre.

Exemplul 2

Recunosc importanta acestei intrebari, astfel ca, va multumesc ca ati intrebat! Pe baza documentarii pe care am facut-o si pe baza a ceea ce am discutat astazi, inteleg ca aveti nevoie de un comunicator calificat si un comerciant cu experienta pentru a va dezvolta afacerea. La compania la care am lucrat anterior, am crescut activitatea lor cu 31% prin implementarea publicitatii social media orientate spre publicitate. Cu drag voi aduce acel spirit inovator si antreprenorial in compania dumneavoastra. Succesul tau va fi prioritatea mea!

Exemplu 3

Ma bucur ca ati intrebat! Ati specificat mai devreme ca, sa ai calitati de conducere reprezinta un avantaj pentru aceasta pozitie. Vreau sa va spun ca in cei 15 ani de experienta ca manager de vanzari am reusit sa gestionez echipe de pana la 15 oameni. Am facut cursuri in acest domeniu, am dezvoltat abilitati motiationale care au condus regiunea mea la castigarea premiului pentru “Regiunea anului” 5 ani consecutiv. Cu siguranta voi aduce aceste abilitati de conducere si la aceasta pozitie.

Aceastea sunt doar cateva exemple. Alege calificarile pe care le ai si ajutandu-te de aceste exemple raspunde la „De ce sa te angajam pe tine?” intr-un mod benefic pentru a conduce interviul spre o reala angajare!

One thought on “Cele mai bune raspunsuri pentru intrebarea “De ce sa te angajam pe tine?””

Comments are closed.