Cele mai cautate joburi in domeniul IT

Category: Domeniul IT
(Nu există încă evaluări)

Expertii prezic faptul ca marile companii vor continua sa investeasca in cybersecutiry, inteligenta artificiala si roluri de developer. Care sunt, deci, cele mai cautate joburi in domeniul  IT?

Peisajul joburilor tech in 2019 va continua ceea ce 2018 a inceput. Se cauta mult dezvoltatorii de software, cei implicati in siguranta datelor si securitate cibernetica si se va pune accent si mai mare pe noi tehnologii. Cu atat mai mult cu cat unul dintre cele mai cautate joburi in tehnologie si informatica este catalistul intregii industrii. Vorbim despre joburi in inteligenta artificiala. 

Insa printre cele mai cautate locuri de munca in IT se situeaza si: realitatea virtuala, folosirea monedei virtuale (cryptocurrency), automatizare. Se pretuiesc tot mai mult angajatii pasionati de inginerie, produse, stiinta si date, marketing si vanzari, pentru a sustine inovatiile si dezvoltarea domeniilor IT si a celorlalte domenii in care tehnologia joaca un rol vital.

Conform expertilor internationali in cariera, acestea sunt 10 dintre cele mai cautate joburi in domeniul  IT

Inginer in securitate cibernetica

Siguranta datelor este majora pentru marile companii dar si pentru consumatori. Asa ca se cauta tot mai multi specialisti in protectia datelor si a serviciilor.

Inginer AI

Unul dintre cele mai cautate joburi in domeniul  IT se leaga de explozia in dezvoltarea inteligentei artificiale. AI si tehnologiile de invatare ale masinilor au dus la o cerere crescuta de astfel de profesionisti. Totul se leaga de optimizarea business-urilor si de automatizare vietii de zi cu zi, pentru a fi mai usoara, mai productiva, mai eficienta.

Dezvoltator full-stack

Se numeste dezvoltator full-stack cel care lucreaza atat in back-end cat si in front-end. 

Analisti date

Analistul de date sau Data Scientist este cel mai bun job in America. Ei colecteaza, analizeaza si organizeaza informatiile. 

Dezvoltatori Python

Ce joburi se cauta in IT? Dezvoltarea AI si a tehnologiilor de invatare a robotilor a dus la o cerere crescuta de dezvoltatori Python. Python este unul dintre cele mai dezvoltate (si inca rapid dezvoltate) limbaje de programare.

Dezvoltatori Java

Si dezvoltatorii Java vor ramane la mare cautare in 2019, desi se dezvolta si alte limbaje de coding. 

Dezvoltatori JavaScript

Dezvoltatorii JavaScript sunt inca cautati atat in back-end cat si in front-end.

Inginer Cloud

Ce locuri de munca sunt de viitor in IT? Fara doar si poate tot ce tine de cloud computing sau cloud engineer va creste. De altfel, s-a dezvoltat cu pana la 27%.

Master metodologie Scrum

Unul dintre cele mai cautate joburi in domeniul  IT este cel axat pe metodologia Scrum. Foarte multe companii angajeaza Scrum master, pentru a organiza si gestiona mai bine echipele, pentru a face schimbari rapid.

Inginer DevOps

Daca cauti joburi bune in IT si inginerul DevOps este bine vazut si are un viitor in domeniu. 

Foto de cottonbro/ Pexels