Cele mai populare cariere in vanzari

(Nu există încă evaluări)
cele mai populare cariere in vanzari

A gasi profesia potrivita poate fi dificil si plin de momente confuze. Mai ales daca ai descoperit ca ai un talent la vanzari si ai vrea sa urmezi acest drum. Speram sa gasesti inspiratie in aceste exemple. Alege-ti favorita din cele mai populare cariere in vanzari!

Domeniul vanzarilor este vast si cuprinde multe nise, de la frumusete pana la medicina, imobiliare si IT. Insa, daca esti un bun comunicator in mod natural, daca esti capabil sa convingi oamenii, daca ii poti influenta, atunci te invitam sa descoperi ce cariera sa alegi in vanzari.

Cele mai populare cariere in vanzari

Nu stii ce locuri de munca in sales sa alegi? Nu stii ce domeniu ar fi pentru tine? Vrei cel mai bine platite joburi? Vrei sa alegi o cariera de viitor? Speram ca lista noastra te va ajuta sa mergi in directia potrivita tie.

Sales manager

Ti se potriveste daca ai calitati de a conduce, de a manageria echipe intrucat vei superviza departamente de vanzari. Vei face instructajul, vei crea strategii de vanzare, vei crea obiective si te vei asigura ca se ating targeturile.

Agent imobiliare

O profesie in vanzari extrem de bine platita si interactiva este cea de agent in imobiliare. Daca ai un talent in a descoperi proprietati, daca ai o personalitate sarmanta, daca ai calitati de vanzator bune, este jobul tau. Vei face si planuri de marketing, vei negocia oferte si vei cunoaste multi, foarte multi oameni. Esti un bun meditator?

Agent vanzari servicii financiare

Daca te atrage domeniul financiar si acesta este un job de viitor. In sectorul financiar poti lucra in banking, asigurari sau la bursa. Ca agent sales in financiar poti recomanda produse si servicii precum politele de asigurare, cardurile de credit, imprumuturi. Trebuie sa intelegi bine economia si piata ca sa iti ajuti clientii.

Agent calatorii

Una dintre cele mai populare cariere in vanzari este cea de agent de calatorii. Planifici, coordonezi si vinzi servicii de calatorii. Trebuie sa fii un bun comunicator si sa ai calitati de negociator. Trebuie sa auzi bine ce prefera clientii si sa propui exact ce isi doresc.

Agent vanzari in advertising

In agentii de publicitate, in radio, in televiziuni, in domeniul publishingului online. Aici poti vinde si promova serviciile clientilor tai. Practic poti vinde spatiu de emisie sau de publicare in care clientii tai sa se promoveze.

Reprezentant produse

Esti interesat ce joburi se cauta in vanzari? Poti fi reprezentant de produse pentru diferiti producatori, de la agricultura la cosmetice. Ideea este sa stii bine nisa ta si sa ai bune calitati de a negocia.

Reprezentant IT sales

Una dintre cele mai bune locuri de munca in vanzari este cel in IT, intrucat este clar de viitor. Trebuie sa fii la curent cu domeniul tehnic si cu trendurile in IT si sa fii pasionat de computere.

Agent vanzari in industria medicala

Si in industria medicala poti vinde. Si chiar bine, aici fiind unele dintre cele mai mari salarii. Vei vinde echipament medical si asigurari de sanatate si vei avea locul de munca asigurat in timp. Este una dintre nisele care continua sa se dezvolte.

Agent vanzari farmaceutice

Ca si agentii medicali si cei farmaceutici au responsabilitatea de a vinde produsele industriei. Poti vinde la farmacii, spitale, in public sau direct doctorilor. Ai nevoie de pregatire in domeniu, trebuie sa inveti mult despre ce ofera medicamentele si desigur ai nevoie de capacitate de a convinge oamenii sa cumpere.

Reprezentant vanzari in industria alimentara

Joburi in vanzari sunt si in industria alimentara, de la restaurante, pana la scoli sau spitale. Practic tu vei fi liantul dintre un vanzator sau un produs si cumparatorul. Daca vinzi pentru o marca de bulioane, sa zicem, vei incerca sa le vinzi spitalelor, restaurantelor, organizatiilor guvernamentale, cantinelor. Trebuie sa fii hotarat si determinat sa vinzi, sa comunici bine si sa intelegi nevoile clientului. Si sa fii gata de un job cu multa competitie si lucru peste program.

Reprezentant independent sales

Una dintre cele mai populare cariere in vanzari, pentru ca ofera libertate este cea de sales independent. Aici trebuie sa ai motivatie si auto-disciplina. Poti lucra in multe industrii si vei fi angajat in regim de colaborare. Trebuie sa fii ambitios, increzator si gata sa iti asumi riscuri.

Account manager

Un account manager nu este altceva decat contactul unui client intr-o companie. El este responsabil de a construi si mentine relatiile cu clientii si de a intelege nevoile lor. Trebuie sa ai o strategie de vanzari, sa oferi recomandarile de care clientii au nevoie si sa dezvolti relatia asa incat clientul sa cumpere cat mai mult.

Sales in inginerie

Exista joburi in sales si in inginerie daca poti explica produse tehnice si daca le intelegi tu la randul tau. Cel mai bine iti folosesc cursurile sau facultatile de profil. Scopul tau va fi sa vinzi echipamentul de care clientul are nevoie. Si uneori de care clientul nici macar nu stie ca are nevoie sau de care nu a auzit.

Reprezentant sales in retail

In retail vei lucra in magazine. Responsabilitatea ta va fi sa vinzi produse si sa construiesti loialitatea clientilor. Trebuie sa poti lucra cu oamenii, chiar si cand ai zile mai putin bune. Si Trebuie sa te asiguri ca vinzi mult si ca pastrezi magazinul bine aranjat. In plus vei face inventarul si din pacate, salariile nu sunt cele mai mari. Insa, daca esit muncitor si ambitios poti avansa in companie, catre pozitiile executive.

Director sales

Ce joburi sunt populare si foarte bine platite in sales? Director de vanzari este cu siguranta! Esti in topul piramidei. Planifici, supervizezi, lucrezi alaturi de oamenii din sales. Cel mai des colaborezi interdepartamental si chiar la nivel national.

Foto: Freepik