Cele mai potrivite 3 joburi pentru persoane cu anxietate sociala

(Nu există încă evaluări)
joburi pentru persoane cu anxietate sociala

Iti doresti un job, chiar daca faci fata cu greu interactiunii umane? Vrei sa nu mai fii mereu ingrijorat la locul de munca? Ti-ar placea sa faci cariera, dar gandul la intalniri, prezentari si sedinte iti pare un cosmar? Atunci e bine sa stii ca exista variante pentru tine: joburi pentru persoane cu anxietate sociala.

Stiu ca in momentul in care te gandesti la un loc de munca poti fi speriat. Dar aminteste-ti ca anxietatea sociala este doar o parte a personalitatii tale si nu trebuie sa iti lasi abilitatile si cunostintele in umbra, din cauza acestui aspect. Tu meriti o cariera pentru a te dezvolta si a castiga banii necesari pentru a-ti putea sustine stilul de viata dorit. Nu renunta, cauta un job care sa se potriveasca personalitatii tale.

3 joburi pentru persoane cu anxietate sociala

Joburi pe care ti le voi prezenta nu sunt singurele potrivite pentru tine. Exista mult mai multe cariere pe care le poti urma cu usurinta. Nu iti impune limite, tu esti mai mult decat o persoana cu anxietate sociala.

Si nu, in ultimul rand, aceste joburi nu inlocuiesc eforturile tale de a-ti diminua anxietatea. Optim ar fi sa faci pasi pentru a eliminina sau controla frica sociala. Dar pana ajungi la stadiul in care contactul cu oamenii nu mai este o problema, hai sa vedem pentru ce locuri de munca poti opta.

Lucrul cu animalele

Daca esti iubitor de animale atunci un job care presupune interactiunea cu acestea poate fi perfect pentru tine. In plus, cercetatorii acorda din ce in ce mai multa importanta rolului terapeutic pe care il pot avea animalele in tratarea fobiei. Animalele iti pot oferi comfortul necesar pentru a-ti face treaba cu success. Pe termen lung, poate fi primul pas spre a reusi sa iti imbunatatesti abilitatile sociale.

Joburile pe care le poti obtine sunt: ingrijitor la zoo, veterinar sau pet sitter.

IT

In cazul in care tehnologia se numara printre pasiunile tale atunci o cariera in IT este potrivita pentru tine. Poti alege un job pe care sa iti permita sa ai contact minim cu colegii de la birou sau daca vrei sa eviti contactul total, poti opta pentru un job de acasa. Cererea in acest domeniu este atat de mare incat poti lucre ca freelancer si in plus, un loc de munca in domeniu iti poate asigura venituri substantiale.

Joburi in IT: programator, web developer, designer grafic, software developer etc.

Financiar

Daca cifrele iti sunt prietene, atunci ai putea sa te orientezi catre o cariera in domeniul finaciar. Poti alege joburi care sa implice mai putin contact cu oameni si mai multa munca individuala. De asemenea, un avantaj al domeniului financiar este reprezentat de veniturile pe care ti le poate asigura, putand fi mult peste medie.

Joburi in domeniul financiar: analist financiar, consultant fiscal, contabil, evaluator, specialist salarizare.

Dupa cum iti spuneam si mai sus, exista o multime de joburi  pentru persoane cu anxietate sociala. Dar totusi, ar fi bine ca aceasta fobie sa nu iti defineasca cariera, incearca sa o depasesti. Alege un loc de munca care sa iti puna in valoare abilitatile si cunostintele. Stii cum se spune “Fa ceea ce iti place si nu va mai trebui sa muncesti nicio zi.’’