Cum devii tehnician farmaceutic?

Category: Domeniul medical
(Nu există încă evaluări)
cum devii tehnician farmaceutic

Tehnicienii farmacisti asista farmacistul si pe masura ce acest domeniu se extinde, tot mai multi candidati se arata interesati de aceste pozitii. Daca si tu vrei sa stii cum devii tehnician farmaceutic, iti oferim informatii legate de cerintele educative necesare, de certificarile ce te ajuta in cariera.

Profesia de tehnician in farmacie este una dintre cele mai cautate in prezent. Nici nu este de mirare, intrucat un farmacist cu experienta de pana la 5 ani are pana la 2700 de lei salariu lunar. Insa ce inseamna jobul de tehnician farmaceutic? Si ce studii trebuie sa urmezi?

Descopera cum devii tehnician farmaceutic in Romania

Afla care sunt responsabilitatile unui tehnician farmaceutic

Ca tehnician farmaceutic vei avea jobul de a asista farmacistii licentiati sa ofere medicamente si sfaturi. Printre task-urile zilnice se vor numara:

  • ●       inventarierea medicamentelor
  • ●       gestionarea stocurilor
  • ●       etichetarea medicamentelor
  • ●       distribuirea medicamentelor
  • ●       verificarea corectitudinii informatiilor din retete

Poti lucra ca tehnician farmacist in farmacii si puncte farmaceutice, in laboratoare si farmacii din spitale sau din cadrul clinicilor particulare. Poti activa profesional in laboratoare galenice, in fabrici de medicamente, in depozite de medicamente sau centre de distributie a medicamentelor.

Ce studii trebuie sa ai sa fii tehnician farmaceutic

Cum devii asistent de farmacie te intrebi? Poti alege sa faci studii avansate in domeniu sau te poti axa pe studii de scurta durata. Daca vrei sa lucrezi cat mai rapid dupa scoala, o scoala postliceala te ajuta. Apoi, poti completa facultatea, in timp ce este salariat. Trebuie sa stii ca diferentele salariale intre tehnicienii farmacisti fara studii superioare si cei cu facultate sunt de pana la 1500 de lei. Spre exemplu, un tehnician farmacist ce absolvi liceul dar fara bacalaureat castiga pana la 1600 de lei pe luna, in timp ce unul cu bacalaureat pana la 2000 de lei pe luna.

Si pentru ca am acoperit oportunitatile de angajare si cerintele din job description, iata cum devii tehnician farmaceutic:

Poti face Scoala Postliceala

Sunt multe scoli postliceala sanitare in Romania unde te poti inscrie pentru a urma o profesie de tehnician farmaceutic. Multe dintre ele au parteneriate cu companii din industria pharma din tara si din strainatate, deci ai multe oportunitati de angajare. In plus, exista burse de studiu, burse de excelenta si chiar stagii de pregatire prin intermediul Erasmus.

Un avantaj major in a absolvi o scoala postliceala de farmacie este faptul ca poti sa te inscrii si cu, si fara diploma de bacalaureat. Trebuie insa sa sa obtii diploma de bacalaureat pana finalizezi scoala postliceala.

Poti face Facultatea de Farmacie

Poti deveni tehnician farmaceutic si daca absolvi facultatea de farmacie. Durata studiilor este de 5 ani si vor exista diferente salariale semnificative. In plus, poti completa studiile si cu mastere in domeniu.

Foto: Skitterphoto / Pexels