Cum faci sa ai SUCCES la interviurile video

(Nu există încă evaluări)
sa ai succes la interviurile video

In zilele noastre multe interviuri se tin online

Acum, sa sustii un interviu online nu mai este o ceva nou. Se practica destul de des. Acestea nu sunt foarte diferite de interviurile fata in fata. Exista totusi cateva aspecte in plus pe care trebuie sa le iei in calcul, dar nu este ceva pentru care trebuie sa te ingrijorezi. Pregatindu-te pentru fiecare in parte iti vei da seama ca este usor sa ai succes la interviurile video.

Iata ce poti face pentru a reusi sa ai succes la interviurile video

Imbraca-te si actioneaza ca la un interviu fata in fata

Una dintre greselile cel mai des intalnite in astfel de cazuri, este ca oamenii nu prea tin cont de imbracaminte atunci cand interviul este online.  Acest lucru nu este tocmai bine vazut de catre angajator. Trebuie sa dai dovada de profesionalism, chiar daca persoana ce te intervieveaza nu este in fata ta. Atfel ca, e bine ca imbracamintea sa fie business si limbajul corpului sa fie adaptat unui interviu.

E bine sa ai un plan de rezerva in caz ca ramai fara semnal

Exista foarte multe sunete ce pot intrerupe un interviu (televizorul, copiii). Sau poate chiar semnalul sa fie slab. Daca stii ca in zona in care locuiesti exista frecvent probleme de semnal, benefic ar fi sa tii interviul in alta parte. Poti sa apelezi la un prieten sa te ajute sau poti incerca la hotelurile din apropiere sa vezi daca au sali special amenajate pentru conferinta. In acest fel aceasta problema nu va mai exista de la bun inceput.

Asteapta pana se configureaza camera/microfonul

E bine sa fii pregatit cu 5 minute inainte. La un apel video online poate sa dureze cateva minute pana se pun in ordine toate lucrurile. De preferat ar fi ca inainte de a intra in apelul propriu zis sa contactezi un prieten pentru a fi sigur ca nu exista nici nu fel de probleme cu microfonul sau camera web.

Nu te pregati exagerat si fii tu insuti

Pentru orice interviu este bine sa fii cat de cat pregatit. E bine sa ai cateva puncte cheie despre care vrei sa vorbiti, dar nici sa sune totul ca un scenariu nu este ok. Incearca sa suni cat mai natural si totul va fi in regula.

Vorbeste clar si lent daca vrei sa ai succes la interviurile video

Este foarte usor ca cineva sa isi dea seama daca esti nervos, spre exemplu, chiar daca interviul nu este fata in fata. In aceste situatii oamenii obisnuiesc sa vorbeasca foarte repede si sa ridice vocea. Aceste comportamente nu sunt favorabile in vederea obtinerii jobului dorit. De altfel, daca se intampla sa ai si un accent puternic, incearca sa articulezi bine cuvintele si sa vorbesti cat mai clar.

One thought on “Cum faci sa ai SUCCES la interviurile video”

Comments are closed.