Cum sa iei ce e mai bun de la un internship?

Category: Internships
(Nu există încă evaluări)
ce e mai bun de la un internship

Tocmai ai fost acceptat ca intern la compania dorita? Vrei ca acest internship sa te invete lucrurile cele mai importante pentru o cariera? Iti doresti ca in urma acestei experiente sa iei contact cu specialistii din domeniu? Daca raspunul la aceste intrebari este afirmativ,atunci hai sa afli cum sa iei ce e mai bun de la un internship.

Stiu ca internshipul poate parea doar o etapa mai putin semnificativa in cariera, fiind vazut ca un prim pas la jobul pe care ti-l doresti. Dar daca te focusezi pe lucrurile care conteaza, ai sansa sa inveti cum sa ajungi la cariera de succes mult dorita.

Cum iei ce e mai bun de la un internhip?

Stabileste obiective clare

Este important sa stii exact ceea ce se asteapta de la tine la locul de munca. Astfel, poti sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut si poti evita neintelegerile. De asemenea, poti sa iti organizezi munca mult mai bine, deci rezultatele vor fi pe masura. Ai sansa ca prin munca depusa sa fii angajat dupa internship.

Gaseste solutii

La inceputul carierei cu totii facem greseli din cauza lipsei de experienta. Dar, important este cum ne comportam cand nu facem lucrurile asa cum ne propunem. Cel mai bine ar fi sa iti asumi greseala si sa faci tot ceea ce tine de tine pentru a o corecta. Aceasta experienta te poate ajuta sa iti dezvolti abilitatea de a gasi solutii la problemele care se ivesc.

Leaga relatii profesionale

Internshipul e o oportunitate buna pentru a-ti crea relatii profesionale. Colegii de munca iti pot deveni prieteni, contacte profesionale sau chiar mentori. Stiu ca nu e simplu sa te adapezi intr-un loc nou si sa iti faci si prieteni, dar aceste contacte dobandite te pot ajuta in cariera mai tarziu.

Cauta oportunitati de dezvoltare

E important sa folosesti timpul petrecut ca intern intr-o companie pentru a te dezvolta  personal si profesional. Primele zile de internship pot include si un training. Nu ezita sa pui intrebari despre ceea ce te intereseaza si nu iti este clar. Interesul pe care il manifesti va fi apreciat ca implicare. De asemenea, e important sa faci lucruri noi care sa te ajute sa iti dezvolti competentele.

Pastreaza legatura

Exista posibilitatea sa nu fii angajat la compania unde faci internship deoarece nu exista un job diponibil la acel moment. Dar, pastrand legatura cu colegii ai sansa sa te anunte de existent unui loc de munca liber sau sa fii chemat direct la interviu.

Pastreaza atitudinea optimista

Internshipul poate fi o experienta placuta, sau mai putin placuta. Important este sa inveti ceva din a fi intern. Iar in zilele mai putin bune, aminteste-ti sa iti pastrezi optimismul. Nu doar ceea ce ai facut conteaza, ci si atitudinea pe care o ai.

Tocmai ai aflat cum ar trebui sa iei ce e mai bun de la un internship. Daca sfaturile te-au convins, nu ezita si fa primi pasi pentru a obtine postul dorit. Internhipul este o oportunitate in cariera pe care tu o poti valorifica alegand sa pui accent pe lucrurile pozitive invatate pe parcursul acestei experiente. Make the best of what you have.