Cum sa iti asiguri jobul dupa internship?

Category: Internships
(Nu există încă evaluări)
cum sa iti asiguri jobul dupa internship

Internshipurile pot fi utile din multe puncte de vedere. Ele te pot ajuta sa castigi experienta si sa intri in contact cu specialistii din domeniul ales. Dar ce ai spune daca te-as intreba de posibilitatea sa iti asiguri jobul dupa internship? Daca raspunsul te intereseaza, hai sa vedem ce poti face sa devii din intern, angajat .

Daca consideri ca poti sa primesti jobul dupa un stadiu de intership doar prin munca, iti pot spune ca e partial valabil.  Munca pe care o depui ca si intern are un rol important in a fi angajat, dar mai exista cateva lucruri care iti maresc considerabil sansele. Descopera in cele ce urmeaza ce trebuie sa faci sa iti asiguri jobul dupa internship.

Fa impresie buna

Impresia conteaza, nu ma refer doar la prima, ci in general dupa tot internshipul.  Daca angajatorul isi face o parere buna despre tine, sansele ca tu sa obtii jobul cresc. Conteaza modul in care te prezinti, atitudinea pe care o ai, modul de a vorbi si cum te comporti in relatiile cu ceilalti.

Respecta si lucreaza dupa regulile companiei

Angajatorii apreciaza flexibilitatea, dar nu isi doresc un om care sa nu respecte regulile si procedurile de lucru. Astfel, e important sa cunosti regulamentul ca apoi sa poti a il pui in aplicare. Daca ai nelamuriri referitoare la procedurile de lucru, e mai bine sa intrebi, decat sa le incalci.

Indeplineste-ti sarcinile

Dupa  cum spuneam si mai sus, munca pe care o depui are un rol important in vederea primirii unui job in companie. Prin indeplinirea sarcinilor care ti se dau, arati ca esti serios in munca si ca angajatorul se poate baza pe tine.

Dezvolta relatii profesionale

In momentul in care incepi internshipul probabil vei fi prezentat colegilor tai, dar mai departe pentru a lega relatii cu ei, responsabilitatea iti apartine.De multe ori colegii nu vor avea timp pentru tine avand diferite sarcini de indeplinit, sedinte, deadline-uri de respectat. In aceasta situatie e bine sa iei initiativa in dezvoltarea relatiilor, salute pe toata lumea, fii prietenos, fii deschis si comunicativ. Sansele de a fi angajat sunt determinate si de modul cum te-ai adaptat in colectiv.

Ia initiativa

Aratandu-ti interesul pentru a iti dezvolta aptitudinile si cunostintele necesare pozitie pe care o ai in companie, cresti increderea angajatorului ca esti persoana potrivita pentru a ocupa postul. E important sa dovedesti ca esti implicat si ca poti sa realizezi multe de pe pozitia pe care o ocupi. De asemenea, cand apar probleme, nu iti fie frica, pune intrebari si exprima solutiile identificate de tine.

Solicita responsabilitati suplimentare

Daca nu ai suficiente responsabilitati, vorbeste cu supervizorul tau si cere sarcini suplimentare. In cazul in care nu exista task-uri care sa iti poata fi atribuite, poti cere sa ajuti un coleg sa isi finalizeze proiectul la care munceste.

Arata-ti interesul de a fi angajat in companie

E important sa iti faci intentiile clare. Vorbeste-i angajatorului de interesul tau de a fi angajat in companie dupa finalizarea internshipului. Daca exista un post liber el va lua in calcul idea de a iti oferi tie jobul. In cazul in care nu exista un job in companie sau se considera ca nu esti potrivit, vei primi un feedback care sa te ajute pe viitor pentru un alt loc de munca.

Exprima-ti aprecierea               

La finalul internshipului e bine sa inchei cu un ,,multumesc’’, acest gest va fi apreciat si vei lasa o impresie buna. Chiar daca nu obtii jobul imediat, ai sanse mai mari sa fii chemat mai tarziu la un interviu.

Daca  esti intern intr-o companie, foloseste aceste sfaturi sa iti asiguri jobul dupa internship. You can do it!