Cum sa reduci costurile in departamentul tau HR

Category: Antreprenoriat
(Nu există încă evaluări)
cum reduci costurile in departamentul de HR

Esti antreprenor? Esti proprietarul unui business mic sau mijlociu? Cu siguranta esti in contact cu finatele firmei. Si, cu siguranta, treci prin momente in care ai vrea sa “tai din cheltuieli”. Iata cateva sugestii legate de cum reduci costurile in departamentul de HR!

In economia de astazi antreprenorii ajung tot mai des la concluzia ca ar fi bine sa taie din cheltuieli. Si totusi, exista stresul ca procedand astfel vor pierde bani a la long si chair capital de imagine. Totusi, nu trebuie sa se intample asta. Nu daca stii cum eficientizezi costurile in compania ta.

Cum reduci costurile in departamentul de HR

Departamentul de resurse umane nu face exceptie cand vine vorba de optimizari ale cheltuielilor. Este cazul sa inveti cum eficientizezi bugetul in HR! Sunt atatea tactici pe care angajatii de resurse umane le pot face in mod proactiv sa optimizezi bugetul companiei, inainte ca asta sa devina o urgenta. Si fara a sacrifica satisfactia angajatilor sau gradul lor de retentie in firma. Iata cum reduci costurile in departamentul de resurse umane:

Acorda atentie asigurarilor de sanatate privata

Cum reduci costurile in compania ta fara a crea un stres prea mare angajatilor? O varianta buna este sa instruiesti departamentul de HR sa caute toate ofertele de asigurari private de sanatate. O oferta de tipul “planului anual” poate fi mai buna decat una care sa fie taxata la fiecare vizita.

Astfel se poate salva un procent chiar de pana la 15%. Daca situatia este chiar presanta, poti oricand elimina asigurarile specializate (oftalmolog, stomatolog etc.) si poti pastra doar pachetul de baza.

Implementeaza metode de reducere a riscurilor

O alta modalitate este sa fii atent la reducerea riscurilor la locul de munca. Reducerea riscului de accidentare a angajatilor sau a furtului la locul de munca poate sa salveze bani in bugetul companiei.

Fii creativ!

Cum reduci bugetul investit in resurse umane fara sa pierzi respectul angajatilor, ba dimpotriva? Echilibrul munca-viata personala este un factor motivant major in ziua de azi. La fel de motivant ca banii! Ia in considerare reducerea programului de munca si reducerea salariala, deopotriva, pentru echilibru fianciar.

Varianta poate fi de a reduce ziua de munca la 6 ore sau saptamana de munca la 4 zile. De asemenea, poti oricand inlocui angajatii full-time ce vor pleca (si vor pleca atunci cand sunt taieri salariale) cu angajati part-time sau poti externaliza servicii, la nevoie, pentru a economisi bani.

Revezi planurile salariale

Fara doar si poate sa tai salariile nu va fi de bun augur. Invata cum gestionezi mai bine bugetul companiei tale sa nu ajungi la acest pas. Insa, daca ai ajuns la aceasta solutie, nu te blama. Invata din greseala! O metoda buna este sa compari planurile salariale de pe piata, pentru a determina cat e cazul sa scazi.

Elimina programele ce nu sunt necesare

Multi angajatori au inceput sa taie beneficii precum asigurarile private. Sigur, angajatii nu vor fi multumiti ca pierd un astfel de beneficiu, deci asigura-te ca oferi ceva la schimb (o zi libera pe luna, pachete de ingrijire pentru angajatul lunii etc.). O astfel de masura va reduce costurile administrative. Cel mai bine intereseaza-te care sunt cele mai nepopulare beneficii la locul de munca si renunta la acelea.

Ia in calcul serviciile externalizate

Cum reduci costurile in departamentul de HR? O metoda buna este sa externalizezi tot ce se poate. Chiar si specialistii HR! Poti oricand apela la specialisti de nisa care sa te ajute punctual, atunci cand este nevoie, decat sa tii un post ocupat si sa il platesti full-time, fie ca il folosesti, fie ca nu.

Foto: freepik