Cum scrii o scrisoare de demisie

(Nu există încă evaluări)
cum scrii o scrisoare de demisie

Un nou loc de munca te asteapta

A venit si acest moment. Daca esti in cautarea unui nou loc de munca, va trebui sa te bazezi pe unele documente. Pe langa faptul ca trebuie sa iti actualizezi CV-ul, trebuie sa stii cum sa scrii o scrisoare de demisie.

Chiar daca lucrul pe acest post, pentru aceasta companie, ti-a creat placere sau nu, este mereu bine sa lasi loc de “Buna ziua!”. Procedand in acest fel, vei da dovada de buna educatie, dar vei si avea mereu un plan de rezerva.  Cine stie? Poate vreodata in viata vei dori sa te angajezi din nou in acel loc.

Pe langa asta, daca stii cum sa scrii o scrisoare de demisie, iti poate influenta sansele de a fi angajat sau nu in viitor. Oamenii discuta intre ei. Astfel ca, nu ii ignora importanta!

Ce este o scrisoare de demisie?

O scrisoare de demisie, este acea scrisoare in care iti anunti intentia / decizia de a parasi locul de munca actual, indiferent de pozitia pe care te afli in acel moment.

Ce trebuie sa cuprinda o scrisoare de demisie?

Detalii personale: Specifica numele si adresa pentru ca angajatorul sa stie exact cine demisioneaza.

Data: Aici trebuie sa apara ziua in care trimiti scrisoarea.

Detaliile managerului: Include numele, titlul pozitie si compania in care activeaza persoana careia ii trimiti demisia.

Salutul de inceput: Incepe prin a te adresa direct persoanei care va primi scrisoarea. Daca ai o relatie foarte stransa cu persoana in cauza nu te sfii prin a-i spune pe nume. Daca te vei adresa cu Domnule X/ Doamna X, poate parea formal si lipsit de caracter.

Paragraful de deschidere: Acesta este menit sa transmita scopul scrisorii, deci aici anunti decizia de a demisiona. Cel mai bine este sa spui direct, fara ocolisuri.

Al doilea paragraf: Aici poti explica sau nu motivul pentru care alegi sa pleci. Dar cel mai important este sa ii multumesti fostului angajator pentru sprijinul acordat. Poti specifica, daca este cazul si doar daca te simti confortabil sa faci asta, locul in care vei pleca.

Ultimul paragraf: Pentru a-i arata managerului ca nu exista resentimente, poti sa te oferi sa ajuti in procesul de tranzitie. De exemplu sa te oferi sa ajuti in gasirea unui inlocuitor.

Salutari, semnaturi si numele scris: Un salut tipic este ok ( Cu stima; Cu respect), iar semnatura sa fie scrisa de mana.

Importanta unei scrisori de demisie

Pe langa dovada legala pe care o face aceasta in privinta intentii tale, scrisoare de demisie este importanta deoarece poate afecta perspectivele viitoare unui loc de munca.

Oamenii renunta la un job din mai multe motive. Chiar daca ai gasit un loc de munca in alta parte sau decizia de a demisiona nu este a ta, este bine sa nu cazi prada frustrarii. Rezista acestor sentimente pentru a nu spune in scrisoarea de demisie ceva ce ulterior vei regreta. Comentariile negative sau ofensatoare iti pot crea un drum mai complicat in viitor,

Este bine ca scrisoare sa fie una profesioanala. Asta deoarece in viitor vei apela probabil pentru recomandari la menagerul actual sau chiar poate vei avea nevoie de sfatul lui daca iti deschizi propria afacere. Scrisoare de demisie lasa o impresia de durata.

Cateva sfaturi pentru cum sa scrii o scrisoare de demisie

Fii concis: Nu te incurca in detalii. O jumatate de pagina dintr-o foaie A4 ar trebui sa fie sufficient pentru a include toate detaliile relevante.

Fii specific: Este bine sa furnizezi numele pozitiei de pe care pleci si data la care doresti ca demisia sa intre in vigoare.

Fii profesionist: Ce scrii in aceasta scrisoare va ramane scris acolo pentru totdeauna. E bine sa ii arati fostului angajator ca esti un profesionist in orice situatie.

One thought on “Cum scrii o scrisoare de demisie”

Comments are closed.