Cum scrii o scrisoare de intentie pentru un stagiu de internship

Category: Internships
(Nu există încă evaluări)
cum scrii o scrisoare de intentie pentru un stagiu de internship

Ai gasit stagiul perfect?

Simti ca acesta iti va oferi acea experienta minunata in domeniu tau de activitate? Vrei sa il obtii si tot ce mai ai de facut e o scrisoare de intentie? Minunat!

Daca ai inceput sa simti presiunea inseamna ca acesta chiar este stagiul de internship pe care il vrei. Asta este foarte bine deoarece un astfel de stagiu te va conduce spre o viitoare angajare.

Stii ca trebuie sa scrii o scrisoare de intentie, dar… Cum faci asta?

Este la fel ca pentru orice job sau trebuie sa fie scrisa special pentru internship?

Se scrie la fel chiar daca este vorba despre un internship sau despre un job. Diferenta este ca, atunci cand aplici pentru un internship, nu ai experienta in afara orelor de curs.

Din acest motiv, este necesar sa pui in evidenta aptitudinile pe care le ai si pe care le-ai dobandit in anii de studiu prezentand activitatile extrascolare la care ai participat. Acestea sunt cele care te vor face un bun candidat.

Nu uita! In caz ca vrei sa aplici pentru mai multe stagii, este important ca fiecare scrisoare pe care o scrii sa fie personalizata.

Cum structurez o scrisoare de intentie pentru un stagiu de internship?

In principiu structura unei astfel de scrisori ar trebui sa fie similara cu o scrisoare de intentie obisnuita. Diferenta este ca, neavand experienta in campul muncii trebuie sa te axezi pe ceea ce ai facut la cursuri si pe activitatile extrascolare.

Gandeste-te la tot ceea ce ai invatat recent si care dintre aptitudinile acestea iti pot fi necesare in momentul in care vei fi acceptat.

Primul paragraf

Aici ar trebui sa scrii despre modul in care ai aflat despre acest stagiu. Este bine sa iti arati interesul pentru acest internship, dar si pentru companie. Poti sa incluzi informatii despre tine, cum ar fi : studiile pe care le ai si care iti sunt interesele ce se aplica acestiu stagiu. Daca ai aflat despre vreun proiect viitor pe care il are compania, acum e momentul sa mentioneze despre acesta. In acest fel iti vei arata interesul, pasiunea si dorinta pentru a lucra in aceasta companie.

Urmatoarele 2/3 paragrafe

Aici este de dorit sa evidentiezi cateva calitati pe care le ai si te fac pe tine cel mai potrivit pentru acest stagiu. Acestea le poti trage din majoritatea zonele vietii. Daca ai facut voluntariat, spre exemplu, in care ai dobandit abilitati de leadership sau de gestionare a timpului, este bine sa mentionezi acest lucru. La fel este si daca ai practicat vreun sport in care ai invatat ce este aia disciplina si conducere.

Nu uita sa mentionezi ca abilitatile tale vor aduce beneficii companiei. Arata ca nevoile companiei sunt importante pentru tine. Acest lucru poate fi destul de dificil atunci cand scrii o scrisoare de intentie, dar cu siguranta vei reusi sa o scoti la capat. Chiar si exprimandu-ti dorinta de a invata si de a capata experienta poate demonstra interesul tau. Si asta te poate face o alegere numai buna pentru acest stagiu.

Paragraful de incheiere

In incheiere, nu uita sa iti reintaresti interesul fata de companie si fata de domeniul in care aceasta activeaza. Informatiile de contact trebuie si ele scrise.

In ultima propozitie ar trebui sa il faci pe cel care va citi scrisoarea sa simta ca toate experientele pe care le-ai avut pana acum te-au pregatit pentru acest internship. Fii sigur, deci, ca finalul va fi unul cu impact puternic.

Asa ar trebui sa arate o scrisoare de intentie pentru un stagiu de internship pentru a fi considerata corecta si pentru a avea succes. Tinand cont de aceste sugestii esti cu un pas mai aproape de stagiul mult visat. Toate cele bune!

2 thoughts on “Cum scrii o scrisoare de intentie pentru un stagiu de internship”

Comments are closed.