Hobby-urile personale iti stimuleaza dezvoltarea profesionala

(Nu există încă evaluări)
hobby-urile personale iti pot stimula dezvoltarea profesionala

„Cheia succesului la job este sa muncesti din greu si sa ai un talent de neinlocuit.” este un mit!

Este evident ca, fiind o persoana careia ii place sa munceasca foarte mult si ai un talent care poate fi cu greu inlocuit, te va face sa fii dorit de orice companie. Acestea sunt niste atribute foarte importante. Dar sa te bazezi doar pe munca asidua intr-o singura arie, nu este tocmai ok. Invata cum hobby-urile personale iti stimuleaza dezvoltarea profesionala si atunci chiar vei fi o persoana cu adevarat invincibila.

Cariera pe care o ai reprezinta o parte importanta a vietii tale, dar asta nu inseamna ca te defineste pe tine ca persoana. Indiferent daca ai un loc de munca pe care il iubesti si la care simti ca nu muncesti niciodata.

Mai mult ca sigur ai auzit de fraza aceea : Cauta sa gasesti un echilibru intre viata personala si viata profesionala. Acesta este un aspect pe care multe companii pun accent. Fac asta pentru ca valoara unor angajati sanatosi si „bine rotunjiti”  este una esentiala in progresul companiei.

Exista cateva motive pentru care balanta intre viata profesionala/ viata personala si hobby-urile sunt importante. Spre exemplu…

Sanatatea persoanala

Sa ai un echilibru in viata ta este pur si simplu important. Atunci cand lucrezi foarte mult, uiti sa mai dormi, sa mai mananci, iar de exercizii fizice nici nu se mai pune problema. Aceste obiceiuri reprezinta o problema chiar si pentru sanatatea mintala. Stresul muncii nu este evident imediat, astfel ca la un moment dat te trezesti atat de prins acolo si simti ca explodezi.

Sa ai hobby-uri este un mod foarte bun prin care te poti retrage in mod regulat sa te relaxezi. Daca esti o persoana careia ii place sa petreaca timpul singura nu este un impediment in a-ti gasi un hobby. Exista diverse tipuri de monoterapie care te pot ajuta sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile. Si hobby-urile  care se pot face in grupuri, te pot ajuta de asemenea sa ai un sentiment de implinire pe care munca nu il va putea niciodata satisface.

Indiferent de hobby-urile pe care le faci, (pictura, dans, exercitii fizice, catarari, jocuri de echipa, exercitii fizice) toate contribuie la sanatatea ta si se transfera si la locul de munca.

Dezvoltarea personala

Angajatorii pun mare pret pe angajatii sanatosi, dar isi doresc ca acestia sa fie si bine dezvoltati. Un angajat complex ofera perspective diverse, creativitate si conexiuni personale. Sa fii implicat intr-o varietate de activitati reprezinta un mare avantaj in cadrul locului de munca.

Atunci cand un angajator trebuie sa aleaga intre doi candidati cu aceleasi calificari, aceiasi educatie, etc, personalitatea fiecaruia dintre ei va juca un rol important. Abilitatile deprinse din hobby-urile pe care le ai pot face diferenta.

Prin hobby-urile pe care le ai iti dezvolti creativitatea, legi prietenii cu alti oameni si aceastea sunt lucruri importante pentru un angajator. Angajatorii cunosc foarte bine puterea relatiilor personale ale angajatilor.  Multe oportunitati de afaceri se pot ivi din relatiile personale pe care le au angajatii, iar acest lucru cantareste greu.

Exista organizatii care implementeaza minime de concediu, obligand angajatii sa se deconecteze pur si simplu. Ii ajuta sa se pastreze sanatosi si sa puna accent pe dezoltarea lor personala. Toti managerii stiu ca un angajat fericit este un angajat productiv.