De ce iti cauti un alt job? Cum raspunzi la interviu

Category: Primii Pasi la Job
(Nu există încă evaluări)
de ce iti cauti un alt job

Actualul loc de munca nu te mai multumeste? Vrei sa obtii un alt loc de munca? Iti doresti ca angajatorul sa te aleaga pe tine din toti candidatii pentru job? Atunci ar trebui sa stii cum sa te prezinti la interviu si cum sa ii raspunzi la intrebarea “De ce iti cauti un alt job?’’

Poate pentru motivele pentru care vrei sa iti schimbi locul de munca sunt clare pentru tine. Dar in cadrul unui interviu este foarte important  modul in care le prezinti posibilului angajator. Intrebarea ‘’ De ce iti cauti un alt job?” poate deveni o oportunitate de a iti creste sansele sa fii angajat. Recrutorul vrea sa afle prin aceasta intrebare informatii care sa il ajute in luarea deciziei.

Cum sa raspunzi la intrebarea ‘’De ce iti cauti un alt job?’’

Fii onest

Pentru inceput trebuie sa stii ca mintitul la interviul de angajare nu e o solutie, stii cum se spune “Minciuna are picioare scurte’’, deci adevarul se va afla. Si in cazul in care vei fi angajat, nu vrei sa iti strici imaginea aflandu-se ca ai obtinut locul de munca spunand lucruri neadevarate. Recrutorul intelege ca schimbarile de joburi fac parte din piata muncii. Astfel, fii onest si explica principalele motive care te-au facut sa iti doresti schimbarea. Si nu uita sa arati prin raspusul tau ca esti ambitios si dornic sa cresti in cariera.

Raspunde cu tact

Sinceritatea ta la acest raspuns trebuie insotita de tact. Recrutorul prin aceasta intrebare vrea sa vada daca tu poti aduce plus valoare companiei. Asigura-te ca raspunsul tau nu te face sa pari un angajat rau. Arata motivatia care te-a facut sa iti doresti schimbarea si nu uita sa accentuezi abilitatile care te fac eligibil pentru acest job.

Fii pozitiv

Indiferent de termenii in care ai plecat de la locul de munca anterior, axeaza-te pe lucrurile pozitive invatate. Nu e potrivit sa vorbesti negativ despre fostul job. Daca problema este salariul incearca sa vorbesti despre oportunitati de a creste in cariera si noi responsabilitati. In cazul unui conflict cu seful, spune ca valorile si ideile tale nu se aliniaza cu viziunea conducerii. Un raspuns pozitiv te poate ajuta sa iti cresti sansele de angajare, in timp ce unul negativ te pune intr-o lumina proasta.

Fii scurt

Incearca sa fii cat mai succint in raspunsul tau. Nu intra in detalii deoarece te poate dezavantaja. Da un raspun scurt si apoi incearca sa continui conversatia punand accent pe jobul pentru care aplici si competentele care te fac candidatul ideal. Totusi sa nu exagerezi cu cat de succint esti, nu vrei sa para ca eviti intrebarea deoarece au fost probleme la plecarea de la jobul anterior.

Raspunsul la aceasta intrebare spune multe despre tine si despre aspiratiile tale profesionale, astfel ca ar fi bine sa il ai pregatit de acasa. Spune adevarul cu tact, dar nu exagera. Si nu uita ca e foarte important sa formulezi un raspuns pentru compania unde ai fost invitat la interviu. Acum ca stii raspunsul la intrebarea ‘’De ce iti cauti un alt job?’’, e timpul sa aplici la locul de munca mult visat.

One thought on “De ce iti cauti un alt job? Cum raspunzi la interviu”

Comments are closed.