Diferenta dintre content writer si copywriter

Category: Freelancing
(Nu există încă evaluări)
Diferenta dintre content writer si copywriter

Desi sunt asemanari intre cei doi termeni, diferenta dintre content writer si copywriter exista

La prima vedere, pare ca exista doua denumiri pentru acelasi tip de activitate. Nu de putine ori oameni confunda cei doi termeni intre ei sau chiar folosesc doar unul ca insemnand oricare dintre dintre cele doua. Ambele joburi au la baza scrisul dar exista si unele diferente intre content writer si copywriter.

Cei doi termeni pot constitui piatra de temelie unul pentru celalalt dar in nici un caz nu inseamna acelasi lucru. Unul poate sa aiba ca scop vanzarea si altul publicitatea sau unul poate fi folosit pentru a-l face pe cititor sa actioneze iar altul are ca scop informarea. Daca iti doresti sa lucrezi de acasa scriind, este bine sa cunosti diferenta dintre content writer si copywriter. In acest fel, poti face alegerea corecta atunci cand aplici pentru un job.

Ce inseamna copywriting?

Atunci cand cineva apeleaza la un copywriter, acesta isi doreste sa vand ceva. Activitatea de copywriting cuprinde scrierea de reclame, de orice fel, iar scopul final este vanzarea.

Ce face un copywriter?

  1. Naming- Gaseste cea mai potrivita denumire pentru un produs sau serviciu.
  2. Sloganuri- Propozitiile acelea ce contin esenta unui brand / produs.
  3. Headline-uri- Titlurile acelea ce capteaza atentia intr-un material publicitar.
  4. Concepte creative- Mesajul principal al unui produs sau serviciu care sa starneasca interesul
  5. Texte pentru un afis / banner / pliant, etc
  6. Compune scrisori, mail-uri de prezentare
  7. Texte pentru spoturi TV / radio

Acestea fac parte din activtatea unui copywriter. In aceasta meserie este foarte important sa stii sa comunici si sa intelegi ce vrea clientul. In acest fel vei putea sa observ ce asteptari au oameniii de la un anumit produs sau serviciu si le vei putea prezenta cu usurinta ofertele.

Ce inseamna content writing?

Tot despre scris este vorba si in acest caz, doar ca acest termen are o arie mai larga de folosire. Vorbim despre content writer atunci cand ne referim la scrierea de continut pentru blog, site, reviste, profile pe social media, newslettere si tot felul de alte mijloace de a comunica online.

De altfel, si scopurile pe care aceste scrieri le au pot fi diverse. Pot avea rolul de a prezenta si a transmite informatii cu scopul de a educa sau informa publicul interesat de un subiect anume. Poate aduce vanzari sau poate creste notorietatea si influenta unui brand.

Pe de alta parte, un content writer poate avea si rolul de a facilita interactiunea in scris cu cititorii si pentru a consolida relatii cu acestia.

Exemplul clasic de activitate pe care o face un content writer, este de a construi articole informative pentru un blog sau o publicatie online.

Acestea fiind spuse, se poate observa ca, desi ambele joburi au la baza scrisul diferenta dintre content writer si copywriter este una vizibila. E bine sa cunosti aceste diferente atunci cand vrei sa aplici pentru un job pentru a fi sigur ca ai facut alegerea corecta si vei lucra pe ceea ce iti place sa faci nu pe ce s-a nimerit. Spor in toate! 

2 thoughts on “Diferenta dintre content writer si copywriter”

Comments are closed.