De ce sa alegi un internship in domeniul juridic?

Category: Internships
(Nu există încă evaluări)

Daca ai decis deja ca doresti sa lucrezi ca stagiar legal, trebuie sa stii ce inseamna un stagiu de avocatura. Invatarea despre ce sa te astepti intr-un stagiu si cum sa abordezi procesul te poate ajuta sa gasesti cele mai bune internshipuri platite in domeniul juridic.

Persoanele fizice care lucreaza in avocatura indeplinesc unele dintre functiile pe care avocatii, paralegalii si secretarii legali le indeplinesc in fiecare zi la o firma in domeniul juridic. In ceea ce priveste alegerea unui stagiu de drept, atat stagiarul, cat si casa de avocatura pot beneficia de pe urma unei astfel de colaborari. 

Daca cauti internshipuri platite in domeniul juridic, pentru tine, un stagiu legal este o oportunitate excelenta de expunere la profesia de avocat. Un stagiu legal iti poate oferi oportunitatea de a iti dezvolta abilitatile intr-o industrie interesanta. Daca esti student la drept, poti folosi stagiul pentru a restrange alegerile in cariera. In plus, un alt avantaj de a alege un internship in domeniul juridic este . Puteti utiliza stagiul pentru a va ajuta sa va restrangeti alegerile in cariera. Este, de asemenea, un moment numai bun de marcat in CV-u tau de mai tarziu, ce te va ajuta sa iti gasesti un job. 

Ce fac persoanele care aleg internshipuri platite in domeniul juridic?

Poti redacta documente si poti face cercetari juridice complexe folosind instrumente de cercetare. Poti pregati si organiza dosare, vazand exact ce documente sunt depuse in instanta. Pot interactiona cu clientii, stand la sedintele clientului sau raspunzand la telefoane. Cand esti stagiar de avocatura esti imediat o parte importanta in acea firma.

Cum poti gasi stagii platite in domeniul juridic

Poate ca cea mai grea parte a obtinerii unui stagiu ca licentiat este gasirea locului potrivit pentru a aplica. In primul rand sa gasesti firma care sa ofere stagii. Pot ajuta urmatoarele actiuni pentru gasirea unui internship legal. 

Incepe cu companiile mici

Sigur, daca vezi un serial cu avocati, vei avea senzatia ca toata lumea lucreaza pentru firme mari de avocatura. Insa, majoritatea caselor de avocatura sunt mici. Si, de altfel, pentru a gasi internshipuri platite in domeniul juridic, firmele mici ar putea oferi mai multe variante. In plus, firmele mai mici tind sa fie mai putin formale, mai flexibile, cu programe personalizate, chiar, nevoilor tale. 

Intereseaza-te la scoala ce oportunitati sunt

Centrul de cariera al facultatii tale poate avea si cateva idei pentru tine. S-ar putea sa stie deja cateva sugestii de avocati locali dornici sa lucreze cu stagiarii. S-ar putea sa obtii si o lista de absolventi care sunt avocati si care te-ar putea ajuta sa iti explorezi cariera.

Interviul pentru un internship juridic

Pentru ca am discutat despre cum sa fii intern in domeniul juridic, sa abordam si cateva elemente legate de momentul cand ajungi in fata intervievatorului. Trebuie sa stii ca persoanele care te evalueaza vor sa stie ca vei fi potrivit pentru organizatia lor. Si totul incepe cu codul vestimentar, cu ingriirea parului, a unghiilor. Si apoi, desigur, conteaza raspunsurile tale la interviu. Iata cateva exemple de intrebari pe care le poti intampina cand cauti internshipuri platite in domeniul juridic:

 1. Ce te face sa te intereseze sa lucrezi la o firma de avocatura?
 2. Poti tasta si utiliza un computer?
 3. Ai lucrat vreodata cu instrumente de cercetare ale firmelor de avocatura?
 4. Povesteste-mi despre o perioada in care ai avut de lucrat cu cineva cu care era dificil sa te intelegi.
 5. Imi poti spune despre un moment in care ai esuat? Cum te-ai descurcat?
 6. Lucram in termene stricte. Imi poti spune despre o perioada in care a trebuit sa indeplinesti un termen scurt? Cum te-ai descurcat?
 7. Ce speri sa inveti din acest stagiu?

Conteaza, insa, sa pui si tu intrebarile potrivite. Vei avea sansa de a adresa intrebari si ar fi bine sa o faci pentru ca asta arata ca esti interesat de a lucra acolo. Iata cateva exemple ce te vor ajuta sa iei decizia potrivita pentru tine:

 1. Cum va fi o zi obisnuita pentru mine?
 2. Lucrez in principal pentru o singura persoana sau voi lucra pentru toata lumea?
 3. Ce iti place sa lucrezi pentru acest cabinet de avocatura?
 4. Care sunt cele mai dificile parti ale meseriei tale?
 5. Ce fel de ore voi lucra? (Daca esti student si nu poti lucra cu norma intreaga, este important sa stabilesti asta de la inceput)

Poza de rawpixel.com Pexels