Adori retelele sociale? Vezi aceste joburi in social media

Category: Domeniul IT
(Nu există încă evaluări)
joburi in social media

Imagineaza-ti un job unde nu este necesar sa minimiezi fereastra cu pagina ta de Facebook, de fiecare data cand seful tau trece pe langa tine! Daca alegi dintre aceste joburi in social media nu va fi necesar sa fugi de Twitter, Instagram sau Facebook, la munca. Caci aceasta va fi munca ta.

In acest moment exista multe locuri de munca in social media. Si asta pentru ca domeniul s-a dezvoltat. In plus, salariile nu sunt deloc de neglijat! Asa ca, daca vrei o astfel de cariera, descopera ce poti lucra in socila media.

14 joburi in social media din care poti alege

Marketing manager

Ca Marketing manager vei fi responsabil de supervizarea tuturor proiectelor din departament. Si o felie importanta va fi gestionarea canalelor de social media si a campaniilor de comunicare. Te vei asigura ca imaginea brandului sau a firmei este cea mai buna pe retelele sociale.

Influencer

Probabil unul dintre cele mai controversate joburi in domeniul digital este cel de influencer. Practic, vei fi puntea de legatura intre branduri si clienti, facand reclama la diferite produse. Pentru asta ai nevoie de o personalitate exploziva si de o imagine care sa iasa din multime.

Art director

Un Art Director este responsabil de toate imaginile si vizualurile din social media dar si de pe site-uri sau de pe panourile din oras.

Scriitor

Daca iti place sa scrii, poti crea content si copy pentru canalele de socializare. Desigur, trebuie sa fii la curent cu tot ce presupune fiecare retea de socializare.

Reprezentant servicii clienti

Cele mai multe companii ce au conturi pe retelele de socializare au si persoane dedicate clientilor. Daca iti place lucrul cu oamenii, acesta este unul dintre cele mai bune joburi in social media pentru tine. Caci vei vorbi cu oamenii, vei da sfaturi, vei dezamorsa crize de comunicare si vei stopa conflicte ce pun compania intr-o lumina nefavorabila.

Specialist PR

Un specialist in relatii publice gestioneaza imaginea unei celebritati sau a unei companii. Scopul este sa prezinte produsul intr-o lumina buna, sa monitorizeze imaginea clientului si felul in care cei interesati interactioneaza cu el pe social media. Va trebui sa creezi comunicate de presa, sa faci networking, sa interactionezi cu toata lumea din industrie.

Editor de film si video

Platformele de socializare incep sa fie cat mai mult focusate pe video. Asa ca in acest moment este o cerere mare de astfel de candidati. Daca stii sa creezi filme si video scurte, atragatoare, sa le editezi, atunci aceasta este forma ta de comunicare.

Manager social Media

Managerul in social media are unul dintre cele mai dinamice joburi online. Daca iti place sa creezi, sa executi, sa gestionezi toate retelele de socializare, atunci aceasta e pozitia pentru tine. Jobul tau va fi sa cresti vizibilitatea brandului, sa creezi trafic.

Stilist

Adori moda si esti cretiv? Imbina imaginatia si capacitatile tehnice pentru a crea imaginea vestimentara a altora pe social media.

Brand manager

Desi acest job nu presupune sa folosesti social media in fiecare zi, un manager de brand trebuie sa stie si instrumentele online. Si asta pentru ca gestioneaza tot ce tine de imaginea brandului.

Analist social media

Unul dintre cele mai cautate joburi daca esti pasionat de social media: analistul. El urmareste datele, analizeaza ce strategie de comunicare functioneaza in piata, urmareste trendurile.

Vlogger

Vloggerul creeaza continut video, pe Youtube, Facebook si Instagram. Scopul este sa creezi filme pe care lumea sa vrea sa le vada si sa stii sa editezi.

Manager de comunitate

Unul dintre cele mai interesante joburi in social media este cel de manager de comunitate. Tu creezi si imbunatatesti comunitatile in jurul unui brand sau al unei companii. 

Social Media Strateg

Strategii de social media creeaza si implementeaza strategii pe retelele sociale. Scopul lor este sa creasca vizibilitatea brandului si sa creasca vanzarile.

Poza de NordWood Themes/Unsplash

One thought on “Adori retelele sociale? Vezi aceste joburi in social media”

Comments are closed.