7 obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca

(Nu există încă evaluări)
obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca

De la a evita oamenii negativisti la a cauta modalitati de a-i ajuta pe ceilalti, iata cateva obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca!

Din pacate statisticile nu stau prea grozav cand vorbim de nivelul de satisfactie la locul de munca. Peste 50% dintre angajati se declara nefericiti la job si si-ar dori o alta cariera. Daca si tu esti printre acestia, descopera ce te ajuta sa fii fericit la munca si ce te saboteaza!

7 obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca

Fara doar si poate, toti ne-am regasit intr-un astfel de scenariu si ne-am simtit nesatisfacuti la locul de munca. Si, desi se pare ca gradul de fericire este in genele noastre, spun psihologii si oamenii de stiinta, sunt si multe lucruri ce tin de controlul nostru. Indiferent de jobul tau, de departament sau de situatia de la locul de munca, cateva obiceiuri te pot ajuta. Iata cum sa fii fericit la locul de munca:

Stabileste sa fii iar si iar cea mai buna versiune a ta, toata viata

Cum sa fii fericit la job? Secretul este la tine si in atitudinea ta! Oamenii fericiti cred ca important este a face tot ce pot mai bun, cu sau fara validare. A face tot ce poti mai bine, iar si iar te ajuta sa iti cresti stima de sine, sa creezi obiceiuri sanatoase, sa fii bine cu tine.

Stabileste-ti scopuri care te tin implicat si entuziasmat

A ramane implicat in telurile tale este unul dintre cele mai provocatoare obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca. Totusi, ajuta foarte mult sa muncesti, sa iti atingi scopurile, trecand peste problemele si stresul cotidian de la job. Cand lucrurile nu merg bine la job, invata sa te focusezi pe scopul tau.

Nu te mai implica in lucruri ce nu tin de controlul tau!

Oamenii care nu se implica emotional in lucrurile ce nu tin de controlul lor sunt mai fericiti. Barfa si negativismul sunt toxice la job, asa ca ar fi mai bine sa te concentrezi pe task-urile tale si pe ce poti face tu. Evita sa te implici in situatii ce nu tin de tine si in conflicte ce nu iti apartin. Concentreaza-ti atentia si energia pe ariile asupra carora ai control, asa vei fi satisfacut.

Canalizeaza-ti energia si sa ii ajuti pe cei din jur

Adopta aceste obiceiuri ce te ajuta sa fii satisfacut la munca si vei fi mai fericit. Mai bine cu tine vei fi si daca esti dornic sa ii ajuti pe altii. Oamenii voluntari sunt mai fericiti decat cei ce nu ajuta si chiar pot fi promovati mai rapid la job.

Evita oamenii negativisti cat poti de mult!

Stii acel om care se plange mereu? Stii persoana aceea negativista? Evit-o! Si daca nu poti, gaseste alte modalitati de a vedea solutii sau de a vedea situatia din alt unghi. Cel mai des, avand o energie pozitiva si centrata pe tine si scopurile tale, oamenii negativisti te vor evita si ei, caci nu vor avea cui sa se planga.

Invata sa traiesti fiecare zi cu recunostinta

Unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri care te ajuta sa fii fericit la munca dar si in viata personala: a gasi recunostinta in fiecare zi. Sigur ca iti doresti mai mult, sigur ca lucrezi iar si air sa fii mai bun, dar nu uita sa iti manifesti recunostinta pentru tot ce ai in viata. Inclusiv catre oamenii care iti ofera prezenta si implicare. Gratitudinea atrage oameni care functioneaza la fel!

Invata sa iti gestionezi emotiile si sa ai simtul umorului

Controlul emotional este important pentru tarea ta de bine. Oamenii fericiti incearca sa faca tot ce e mai bun in orice situatie. Oamenii fericiti nu mimeaza fericirea, dar fac munca cea mai grea: sunt in controlul emotiilor, gandurilor si comportamentelor lor.

Adopta aceste obiceiuri pentru cresterea satisfactiei la munca, chiar daca unele sunt dificile si vei vedea cum perspectiva ta se va schimba. Oricare ar fi situatiile care ameninta sa te copleseasca, invata sa te bazezi pe abilitatile tale de a fi mai bun, de a fi pozitiv.

Foto:You X Ventures/ Unsplash