Provocarile din campul muncii dupa 40 de ani

(Nu există încă evaluări)
Provocarile din campul muncii dupa 40

Simti că lumea se schimba prea repede? Ca piata muncii nu se mai potriveste cu ceea ce ai fost pregatit? Ca se cer competențe pe care nu le prevedeai acum ceva timp in urma? Atunci probabil esti in cautarea unui loc de munca la varsta a doua. Dar nu iti pierde speranta, esti la varsta potrivita pentru a putea depasi toate provocarile din campul muncii dupa 40 de ani

Cum se prezinta situatia?

Esti la momentul in care iti doresti sa ai parte de recunoastere a valorii tale si sa fii remunerat pentru ceea ce faci in conformitate cu exprienta pe care o ai in domeniu. Doar ca piata muncii pune accent pe oameni tineri fara experienta carora li se pot oferi salarii mai mici. Sau apar joburi noi, pentru care se cer competente digitale pentru care nu ai fost format.

Pe langa aceste impedimente, se adauga o serie de pareri prezente in campul muncii conform carora oamenii la varsta a doua sunt mai putin deschisi la schimbare, au mai putina energie, sunt mai putin motivati sau sunt mai predispusi la a avea probleme de sanatate. Dar tu poti demonstra ca aceste provocari nu te pot impiedica sa ajungi la jobul dorit, tot ce ai nevoie e de un plan pe care sa il urmezi.

Ce poti face pentru a depasi provocarile din campul muncii dupa 40 de ani?

  • Alege un domeniu in care sa lucrezi

Pentru a reusi sa iti faci loc pe piata muncii la o varsta de peste 40 de ani trebuie sa alegi daca vrei sa ramai în domeniul in care ai fost format sau cauti sa te formezi în alt domeniu. Sa nu iti fie frica de noutate, reconversia profesionala este o ramura a educatiei cu o mare dezvoltare in prezent.

  •  Evaluează-ti calitatile

Gandeste-te la calitatile pe care le ai si vezi unde ai putea sa le folosesi la capacitate maxima pentru a putea aduce plus si valoare in locul in care muncesti. Nu te subestima si nu uita ca experienta acumulata de-a lungul timpului te poate ajuta sa creezi individualitate și unicitate in domeniul tau.

  • Pregateste-ti CV-ul cu atentie

Astfel  arati angajatorului experienta pe care o ai acumulata si toate competentele pe care le detii. Ia-ti timp pentru realizarea unui CV care sa te puna intr-o lumina favorabila, dar care in acelasi timp sa arate unde vrei sa ajungi.

  •  Mareste-ti sansele de a-ti disemina CV-ul

Foloseste site-uri multiple de cautare, vorbeste cu toti cunoscutii ca esti in cautarea unui loc de munca, inscrie-te in grupuri profesionale care organizeaza evenimete in domeniul in care vrei sa activezi. Nimic nu trebuie sa te retina din a-ti indeplini scopul.

  • Participa la interviuri si invata sa te prezinti

Trebuie sa ii arati anagajatorului cele trei resurse universale ale tale ce ai, ce stii si ce poți, acestea iti permit sa ceri un salariu care sa te multumeasca. E important sa iti corelezi asteptarile salariale la piata muncii, in plus trebuie sa tii cont de  mediul de lucru, posibilitati de promovare si alte beneficii. Nu uita ca tu esti valoros si capabil, tot ce trebuie sa faci e sa il convingi pe angajator de acest lucru.

Cel mai important este sa ai incredere in tine si nu renunta la scopul tau in momentul in care vor aparea obstacole. Doar pentru ca ai o anumita varsta nu inseamna ca nu poti aduce valoare intr-o companie si sa faci cariera. Succes in gasirea jobului visat!